Home Verzekeringen Zelfstandige

Zelfstandigen

Inkomensbescherming

Inkomensbescherming

Uw levensstandaard behouden wanneer u niet meer kan werken ?

Zowel in uw beroepsleven als in uw privéleven kunnen er zich allerlei ongemakken voordoen waardoor u arbeidsongeschikt wordt, bijvoorbeeld ten gevolge van een hernia, spierscheur, ontwrichting, breuk… Vaak volstaat wat je van het ziekenfonds krijgt niet om de levensstandaard van je gezin te behouden en om je afbetalingen te blijven betalen (de uitkering van het ziekenfonds varieert immers tussen de 30 euro en 55 euro per dag, afhankelijk van uw gezinssituatie).

Wenst u uw levensstandaard te behouden ? Zorg dan zeker voor inkomensbescherming en sluit een verzekering gewaarborgd inkomen af!

Een verzekering gewaarborgd inkomen zorgt ervoor dat u tijdens uw arbeidsongeschiktheid een rente wordt uitgekeerd waardoor uw inkomensverlies wordt gecompenseerd. Op die manier worden uw spaarreserves veilig gesteld, en kan ze als aanvulling op een spaar- of overlijdensverzekering worden genomen.

Eén van de grootse voordelen is tevens op fiscaal vlak: de premies zijn volledig aftrekbaar als beroepskost.

Wilt u graag meer informatie ? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij berekenen graag uw opties en lichten de voorwaarden toe, zoals onder andere de medische acceptatie.

Pensioen

U wenst toch ook een zorgeloos pensioen ?

Het is geen geheim dat de wettelijke pensioenen voor zelfstandigen in België relatief laag liggen. Wenst u na uw carrière dezelfstande levensstandaard te behouden ?

Sluit dan tijdig een vrij aanvullend pensioen af! Dit wil zeggen: later een groter pensioen, nu minder belastingen én minder sociale bijdragen betalen! In combinatie met een pensioensparen of langetermijnsparen bent u financieel optimaal voorbereid op de toekomst.

Bij een vrij aanvullend pensioen heeft u de keuze tussen een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en de Individuele Pensioentoezegging (voor zover u zelfstandige zaakvoerder bent van een vennootschap), ook wel IPT genoemd.

Pensioen

1. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (gewoon of sociaal) kan afgesloten worden door elke zelfstandige in hoofdberoep of in bijberoep, en door de meewerkende echtgenoot. U zet jaarlijks een som opzij, en ontvangt met uw pensioen zowel uw spaarkapitaal als een aantrekkelijke, gewaarborgde interest.

Waarom zou u dat nu al afsluiten ? U kunt de premies aftrekken als beroepskost en zo recupeert u een deel via de belastingen. Uw belaste bare basis daalt, en dus ook uw sociale bijdragen verminderen.

2. Een Individuele Pensioentoezegging

Indien u een zaakvoerder of bestuurder bent van een vennootschapt, kunt u zéker een Individuele Pensioentoezegging (IPT) overwegen, gefinancierd door uw vennootschap. Dit kan een zéér voordelige oplossing zijn om tegen uw 60e verjaardag een aanvullend pensioen bijeen te sparen.

Uw voordeel ? U kunt de premies aftrekken als beroepskost voor de vennootschap (uzelf betaalt dus niet, maar bent wel de verzekerde en begunstigde op termijn), terwijl u een aanvullend pensioen geniet, waarvan u eventuele voorschotten kunt gebruiken voor de renovatie van uw woning, de financiering van een tweede verblijf, .. Tevens kunt u een IPT combineren met een VAPZ!

De Plus verzekeringen helpt u graag verder bij de samenstelling van uw pensioen, zodat u uw levensstandaard kan behouden en uw dromen ook later kan verwezenlijken. Maak vrijblijvend een afspraak.

Overlijdensdekking

Overlijdensdekking

Bespaar uw nabestaanden financiële zorgen bij uw overlijden

1. Uitvaartverzekering

Dankzij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn de kosten van een begrafenis of crematie gedekt: zo hoeven uw nabestaanden zich geen financiële zorgen meer te maken over uw uitvaart.

Hun zorgen worden ontnomen en de kosten van uw uitvaart worden hen bespaard: moeilijk om over na te denken, maar erg handig om dit geregeld te hebben!

2. Tijdelijke overlijdensverzekering

Met een tijdelijke overlijdensverzekering behoedt u uw nabestaanden in een welbepaalde periode voor financiële problemen als u vroegtijdig zou overlijden. U kunt steeds tijdens de loop van het contract de termijn verlengen of het kapitaal aanpassen.

3. Schuldsaldoverzekering

Met een schuldsaldoverzekering bent u zeker dat uw lening verder wordt afbetaald als u zou overlijden voor de eindtermijn van het krediet. In dit geval betaalt de verzekeraar (een gedeelte van) de restende leninglast af. Uw nabestaanden hoeven zich met andere woorde geen financiële zorgen meer te maken over de verdere afbetaling van uw lening.

Contacteer ons nu om uw nabestaanden enige financiële zorgen te besparen! Wij helpen u graag verder.

Webdesign door Echoweb